Zalm uit de oven met Adriaansaus

Zalm uit de oven met Adriaansaus

Ingrediënten

  • 4 stukjes zalmfilet
  • 50 gr zeezout
  • 6 dl water
  • 200 gr crême fraîche
  • 1/2 dl Jopen Adriaan
  • 4 saffraandraadjes
  • 1 flinke eetlepel mosterd (niet te scherp)
  • taboule: 250 gr couscous
  • 1/2 gele paprika
  • 2 tomaten in vieren, zonder zaad
  • 1/4 komkommer
  • 1/4 rode ui
  • 1/4 bos koriander
  • 1/4 bos mint
  • 2 citroenen uitgeperst
  • 1/2 dl olijfolie

Bereidingswijze

Warm de oven op op de hoogste stand.

Los het zeezout op in het water en leg de zalm hier 40 minuten in.

Meng alle ingrediënten voor de koude saus; crème fraîche, bier, saffraan en mosterd. Breng het op smaak met zout en peper. Zet de saus koud weg.

Neem de zalm uit het zoute water en grill dit ongeveer 7 minuten.

Breng p/m 2 liter water aan de kook. Doe de couscous in een platte schaal. Voeg zoveel kokend water toe aan de couscous dat het ruim ondergedompeld staat. Let er op niet te veel water toe te voegen. Doe snel de olijfolie erbij en roer met een vork de couscous los. Blijf af en toe roeren tot de couscous afgekoeld is. Snij alle groentes in brunoise (blokjes van 1/2 bij 1/2 cm). Hak de kruiden. Pers de citroenen uit. Meng alles met de couscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Serveer de zalm met de saus en als bijgerecht taboule.

Je moet 18 jaar oud zijn om deze website te bezoeken.

Bevestig je leeftijd

Sorry, het ziet er naar uit dat je niet oud genoeg bent.

- -

nix18
Je browser is verouderd!

Update je browser om deze website goed te kunnen bekijken.Update mijn browser

Sluit