Home Borsjt van Bieten perfect bij Sterrenstof

Borsjt van Bieten perfect bij Sterrenstof

Sterrenstof. Wat zouden wij daar bij eten?

Borsjt! Door de aardse smaken komen de volle hop-geur en smaken mooi bij elkaar. Soep is vaak niet makkelijk te combineren, maar in dit geval durven we het aan.

Ingrediënten

2 banaansjalotten
3 tenen knoflook
1 takje tijm, 1 takje rozemarijn
1/2 kg rode bieten gekookt, geschild
200 gram aardappel in kleine blokjes
1 liter groentebouillon
100 gram creme fraiche
beetje citroenzeste
paar takjes dille

Bereidingswijze

Snijd de bieten in stukken.
Snipper de sjalotten en de knoflook. Rits de tijm en rozemarijn
Zet nu de sjalot, knoflook, tijm, rozemarijn en de bieten aan in een beetje olie.
Blus dit af met de groentebouillon en laat dit dan een half uurtje sudderen.
Staaf dit geheel door en zeef dit. Breng op smaak met zout en tabasco.
De aardappelblokjes even kort koken in water met flink wat zou tot dit beetgaar is.
Meteen op een zeefje gooien en apart zetten.
Dille fijn snijden, mengen met creme fraiche en beetje citroenzeste en zout.
Aardappel toevoegen aan de soep., dit in diepe borden schenken.

Lepel van de creme fraiche erop en hoppakee!

Eetsmakelijk en proost!