175 gram zachte roomboter (op tijd uit de koelkast halen)
4 eieren
1 flesje Jopen Koyt
75 gram ontvelde hazelnoten
75 gram gele rozijnen
125 gram ontpitte, gedroogde dadels
1 theelepel fijngeraspte sinaasappelschil
2 eetlepels fijngesneden sukade
Bereidingswijze
Snij de ontpitte dadels in stukjes en laat ze, samen met de rozijnen, 3 uur lang in het bier wellen.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Houd twee eetlepels boter achter om de tulbandvorm mee in te vetten.
De rest van de boter, de suiker en de sinaasappelschil met een mixer door elkaar roeren. De cakemix en één voor één de eieren toevoegen en tot een luchtig geheel kloppen. De dadels, rozijnen, sukade en grof verkruimelde hazelnoten door het beslag roeren en het geheel in de beboterde vorm gieten.
Plaats de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de cake in ruim 1 uur gaar. Zet de oven dan uit en laat de cake nog 5 minuten in de oven staan.
Serveren
Haal de cake uit de oven, draai de vorm om op een taartrooster en laat de cake rustig uit de vorm zakken. Giet het restant van het bier over de cake. Serveer met poedersuiker.
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van onze nieuwste bieren, webshopacties, nieuws & events.