Ossenworst, pompoencrème, volkorenbrood en Jopen Notenbock Kastanje
Bereidingswijze
Bereidingswijze
Flessenpompoen schillen, pitten verwijderen en in blokjes snijden. Sjalotje en knoflook schillen en in stukjes snijden.
Twee eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de blokjes pompoen roerbakken. Stukjes sjalot en knoflook toevoegen, goed roeren en de bouillon toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 20 minuten stoven.
Vervolgens pureren, zeven en terugdoen in de pan. Crème fraîche erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
Serveren
Rondjes steken uit de sneden volkorenbrood, licht roosteren en met een plakje ossenworst beleggen. De lauwwarme of afgekoelde pompoencrème ernaast verdelen. Een goed gekoeld glas Jopen Notenbock Kastanje erbij serveren.
Recept van Han Hidalgo, www.biercuisine.nl