Kalkoenrolletjes met Jopen Bokbier

Bereidingswijze

Bereidingswijze (30 minuten)

Snij met een scherp mes acht mooie dunne plakken (3 mm) van de kalkoenfilet en bewaar deze.

Doe de rest van de kalkoen en het gerookte spek in de keukenmachine en draai er gehakt van. Voeg een scheutje sherry, een ½ dl bokbier, een handje bladpeterselie en het ei toe. Doe er vervolgens paneermeel bij tot een stevigere massa ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Leg steeds één plakje katenspek op een snijplank, leg er een plak kalkoenfilet overheen en leg er de vulling op. Rol voorzichtig op en bind het rolletje vast met een beetje keukentouw. Bak de rolletjes even aan in een koekenpan met wat olie en zet ze vervolgens ca. 20 minuten in de oven (200 graden) op een met olie ingevette ovenschaal.

Snipper de sjalotjes en fruit deze in het braadvet van de kalkoenrolletjes. Blus het geheel met ca 1 dl bokbier. Kruimel er een plak ontbijtkoek doorheen en roer deze door de saus. Blijft de saus te dun, voeg dan nog wat ontbijtkoek toe tot deze stevig is.

Serveren

De kalkoenrolletjes smaken uiteraard het best met een glas goed gekoeld Jopen Bokbier.

Recept van New Fountain: Eric, Frans, Jelmer en Sander

w

Winkelwagen

Winkelwagen is leeg

Subtotaal
€0.00
Totaal
€0.00
0