Tartaartjes met een saus van selderij, spekjes en Jopen Jacobus Rye Pale Ale
Bereidingswijze
De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De draadjes van de bleeksledrijstengel afsbijden en in stukjes snijden. Het ontbijtspek in piepkleine blokjes snijden.
De rundertartaartjes voor het bakken of grillen aan beide kanten met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de blokjes ontbijtspek kort roerbakken. Hittebron iets verlagen en de stukjes bleekselderij en sjalot kort bakken. Bouillon toevoegen, hittebron op de laagste stand zetten en in ruim 20 minuten tot 25 minuten stoven. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd het bier erdoor roeren en tegen het einde van de stooftijd op een hogere hittebron kort goed verwarmen.
Na het stoven met een staafmixer pureren, zeven, terugdoen in de pan en op smaak brengen met peper en zout. De saus warm houden.
Drie eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de tartaartjes om en om bakken en ervoor zorgen dat het binnenste licht rosé van kleur blijft. Naar smaak de tartaartjes grillen of kort om en om op de barbecue plaatsen.
Serveren
Tartaartjes en saus over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte bladpeterselie garneren. Serveren met in bouillon gekookte linzen of tuinerwten- of tuinbonenpuree, vergezeld van een goed gekoeld glas Jopen Jacobus Rye Pale Ale.