Chocolade Nemesis met vanille-ijs en Jopen Leibier (Imperial Russian Stout)

Chocolade Nemesis met vanille-ijs en Jopen Leibier (Imperial Russian Stout)

Ingrediënten

Taart
Chocolade Nemesis met vanille ijs en Jopen Leibier(Imperial Russian Stout)

  • 675 gram bittere chocolade
  • 450 gram boter
  • 675 gram suiker
  • 10 eieren

IJs

  • 750 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 200 gram suiker
  • 250 gram eidooier
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze taart

Smelt de boter samen met de gehakte stukken chocolade au bain marie tot een temperatuur van ongeveer 40 graden Celsius.

Klop de eieren samen met de suiker luchtig met een garde of in de keukenmachine.Roer de boter en chocolade goed door elkaar, zodat je een vloeibaar geheel hebt.

Meng nu met een spatel of pannenlikker de boterchocolade door het eisuikermengsel en verdeel dit in een ingevette met bakpapier bedekte bakvorm.

Bak dit een minuut of 25 in een oven van 180 graden, tot het geheel ‘baveux’ is, oftewel net niet meer vloeibaar.

Bereidingswijze ijs

Zet de room, melk en de helft van de suiker op met het vanillestokje, die je in de lengte door de helft heb gesneden, breng dit langzaam aan de kook en laat het dan minstens 20 minuten trekken.

Roer de eidooiers goed los met de andere helft van de suiker en roer daarna snel het roommengsel met een garde erdoor. Doe dit mengsel terug in de pan en verwarm dit op heel zacht vuur tot de eidooier gaat binden. Dit is op een temperatuur van ongeveer 70 graden.

Laat het mengsel nu snel afkoelen en draai het dan op in de ijsmachine.

Serveren

Als de taart goed is afgekoeld, snijd dan een punt op het bord, leg dan een bol vanille-ijs hierbij, decoreer eventueel met krokante zoete amandeltjes of  tuille en serveer direct. Heerlijk met een Russian Imperial Stout, door de cacao- en koffietonen met fruitige afdronk in het bier.

Je moet 18 jaar oud zijn om deze website te bezoeken.

Bevestig je leeftijd

Sorry, het ziet er naar uit dat je niet oud genoeg bent.

- -

nix18
Je browser is verouderd!

Update je browser om deze website goed te kunnen bekijken.Update mijn browser

Sluit