Courgetterolletjes met rundergehakt en Jopen Bokbier
Bereidingswijze
Met een dunschiller gelijkmatige repen schillen van de courgette. De repen zo kort mogelijk blancheren, d.w.z. onderdompelen in water dat net tegen de kook aan is. Afspoelen met koud water en in een vergiet laten uitlekken.
Ui en knoflook schillen en in stukjes snijden. Olie in een braadpan verwarmen en het gehakt al roerende aanbraden. Met een vork uit elkaar halen en de stukjes ui, knoflook, komijn- en korianderpoeder, tomatenpuree en bouillon toevoegen. Goed door elkaar roeren. De hittebron op de laagste stand zetten en ruim 30 minuten laten pruttelen.
Tien minuten voor het einde van de stooftijd het vocht iets inkoken. Het bier erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout.
De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Dit mengsel over de repen uitgelekte courgette verdelen, oprollen en eventueel met een houten prikkertje vastzetten. Wat overgebleven saus over de rolletjes lepelen. De rolletjes in een ovenschaal plaatsen en de geraspte kaas erover strooien. In het midden van de voorverwarmde oven plaatsen tot de bovenkant gelijkmatig lichtbruin van kleur is geworden.
Serveren
Met stokbrood of reepjes ciabatta serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Jopen Bokbier.