Banaan met chocola, hazelnoten en Jopen Extra Stout

Bereidingswijze

Ontvelde hazelnoten niet te fijn in een blender malen of in een vijzel stampen.

Donkere chocola in stukjes breken en in een pannetje op de laagste hittebron al roerende laten smelten. Bij beetjes het bier erdoor roeren. Vervolgens iets laten afkoelen.

Bananen overlangs halveren.

Roomboter in een koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de banaan zo kort mogelijk om en om bakken. Basterdsuiker erdoor roeren en lichtjes laten karameliseren.

Serveren

Banaan over voorverwarmde dessertborden verdelen en het iets afgekoelde chocolademengsel erover lepelen. Met fijngemalen hazelnoten garneren. Naar smaak een proefglaasje (15 cl ) Jopen Extra Stout erbij serveren.

Recept van Han Hidalgo, www.biercuisine.nl

w

Winkelwagen

Winkelwagen is leeg

Subtotaal
€0.00
Totaal
€0.00
0