Home Salade van wildzwijnham, gemengde champignons, zilveruitjes en Jopen Johannieter

Salade van wildzwijnham, gemengde champignons, zilveruitjes en Jopen Johannieter

Ingrediënten

  • 300 gram wildzwijnham, in dunne plakjes
  • 200 gram gemengde champignons, evenredige delen grotchampignons, shiitake,  cantharellen
  • 100 gram verse zilveruitjes (indien verkrijgbaar rode zilveruitjes)
  • 2 theelepels hoisinsaus
  • 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 8 eetlepels gevogeltefond
  • 1 dl Jopen Johannieter, flesje van 33 cl
  • 100 gram gemengde sla, onder meer eikenblad, rucola
  • sprietjes bieslook
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze

De harde onderkant van de champignons afsnijden, schoon borstelen of schoon wrijven met keukenpapier en in stukjes snijden. De verse zilveruitjes schillen.

Twee eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de zilveruitjes om en om bakken. Hittebron op de laagste stand zetten. Vier eetlepels gevogeltefond en 3 theelepels hoisinsaus erbij doen en met de deksel op de pan 10 tot 15 minuten stoven.

Twee eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de champignons roerbakken. Vier eetlepels gevogeltefond en het bier erbij doen en al roerende nog kort goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.

Serveren

Gemengde sla en de plakjes wildzwijnham op borden rangschikken en de gemengde champignons en de zilveruitjes erover verdelen. Met het afgekoelde stoofvocht van de gemengde champignons bevochtigen. Garneren met sprietjes bieslook. Een licht gekoeld glas of proefglaasje (15 cl) Jopen Johannieter erbij serveren.