Jopen Adriaan kaasfondue

Jopen Adriaan kaasfondue

Ingrediënten

  • 400 gr Gruyere kaas, geraspt
  • 400 gr Doruvael kaas, geraspt
  • 40 cl Jopen Adriaan
  • peper
  • knoflook
  • 3 á 4 theelepels aardappelzetmeel
  • 40 gr Hollandse garnalen
  • 40 gr zeekraal

Bereidingswijze

De kaas langzaam in het bier laten oplossen op een laag vuurtje. De peper en knoflook toevoegen. Als de kaas gesmolten is goed doorkloppen zodat de emulsie luchtig wordt. Opwarmen tot bijna kookpunt.

Aardappelzetmeel oplossen in drie eetlepels water en dan toevoegen aan het kaasmengsel. Langzaam doorroeren tot een mooie homogene massa, daarna flink luchtig kloppen.

Giet de kaasfondue direct in een pan die geschikt is voor een warmhoudplaatje (of een echte fonduepan) en garneer de fondue met de garnalen en zeekraal.

Serveren

Serveer de fondue met een salade en stukjes brood en rauwkost om te dopen. Het is te bevelen een pan te gebruiken met een anti-aanbaklaag en een kunststof spatel om het geheel luchtig mee te kloppen.

Je moet 18 jaar oud zijn om deze website te bezoeken.

Bevestig je leeftijd

Sorry, het ziet er naar uit dat je niet oud genoeg bent.

- -

nix18
Je browser is verouderd!

Update je browser om deze website goed te kunnen bekijken.Update mijn browser

Sluit