Visballetjes met mosterdsaus en Jopen Hoppenbier
Bereidingswijze
Snij de vis in stukjes en meng in een mengkom met de tonijn, de knoflook, de beshuiten, het ei, de peterselie en de cajunkruiden. Goed mengen in de keukenmachine en op smaak brengen met peper en zout. Draai balletjes van het mengsel en laat deze minstens een uur in de koelkast opstijven.
Verhit de boter en de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes rondom bruin in ca. 5 minuten. Zet het vuur laag en voeg de bouillon toe. Laat gedurende 15 minuten stoven. Haal de balletjes uit de pan en hou ze warm in aluminiumfolie.
Kook het stoofvocht tot 1/3 in. Voeg het bier toe aan het stoofvocht en verwarm goed. Zeef het geheel en doe het terug in de pan. Roer dan de mosterd en de room er door. Breng op smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel af met maizena om hem dikker te maken.
Serveren
Doe de balletjes terug in de pan en laat het geheel nog even goed warm worden alvorens te serveren.