HomeCrepes met Koyt chocolademousse en Adriaan rode vruchten coulis
Crepes met Koyt chocolademousse en Adriaan rode vruchten coulis
Ingrediënten
Ingrediënten
4 eieren
100 gr bloem
3 dl melk
snufje zout
snufje kaneel
1 el suiker
chocolademousse 3dl
slagroom
100 gr pure chololade
100 gr suiker
5dl Jopen Koyt
coulis 400 gr rode vruchten, schoon zonder pitten
150 gr suiker
1 dl Jopen Adriaan
Bereidingswijze
Het geheel mengen en zeven zodat er een glad beslag ontstaat. Er vervolgens 4 grote of 8 kleine dunne pannenkoeken (crêpes) van bakken. Koud wegzetten.
Breng een pan met een bodempje water aan de kook. Zet hierin een andere pan die de bodem net niet raakt. Doe in de 2e pan de chocolade met het bier en verwarm het geheel tot de chocolade gesmolten is. Het mag niet heter worden dan 90 graden. Koel langzaam terug. Sla de slagroom met de suiker bijna stijf. Spatel de lauwe chocolade door de slagroom en zet het in de koelkast.
Kook de vruchten met de suiker tot puree. Laat het afkoelen en vermeng het met het bier. Voeg eventueel naar smaak nog wat poedersuiker, honing of bier toe.
Serveren
Maak mooie bolletjes chocolademousse op de crêpes en gebruik daarbij de coulis als saus.
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van onze nieuwste bieren, webshopacties, nieuws & events.