Home Recepten Lamsstoofpot met Jopen 4-granen Bokbier

Lamsstoofpot met Jopen 4-granen Bokbier

Ingrediënten

  • 3 dl Jopenviergranen Bok
  • 500 á 600 gr lamsstoofvlees
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • honing
  • 250 gr cherry tomaten, gehalveerd
  • 150 gr haricot verts geblancheerd
  • olijfolie
  • bloem en maïzena

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken van 2 bij 2 cm en bestuif deze met bloem. Bak de stukjes aan alle kanten bruin in de olijfolie.

Doe het vlees in een stoofpan en bedek met zoveel water (of bouillon) vermengd met wat Bokbier totdat alles half ondergedompeld staat. Breng aan de kook en stoof in p/m 1 uur gaar.

Voeg naar smaak de rest van het bokbier toe (laat niet te lang meer doorkoken) en eventueel de groentes.

Bind op gewenste dikte af met maïzena en breng op smaak met peper, zout en honing.