Lamsboutje met Jopen Hoppentijmsaus
Ingrediënten
- Jopen Hoppen
- 4 lamsboutjes (Schenkels) van 200-250gr
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel tijm
- zout en peper
- olijfolie
- 25 gr boter
- 30 gr bloem
- 3 dl slagroom
- 3 dl Jopen Hoppenbier
- 1 eetlepel honing
Bereidingswijze
Maak een marinade van de olijfolie, tijm, knoflook, peper en zout en een scheutje bier. Marineer de boutjes hier een uur in.
Smelt de boter (niet kleuren!). Voeg van het vuur af de bloem toe en roer door. Zet weer terug op het vuur en verwarm (langzaam) tot het mengsel gaat zweten (druppeltjes verschijnen). Voeg van het vuur af de koude slagroom en de tijm toe en roer tot een dunne saus (met een garde). Zet weer op het vuur, blijf roeren, tot een dikke saus ontstaat (binden). Breng op smaak en dikte met het bier. Voeg naar smaak peper, zout en honing toe. Niet te lang meer doorkoken.
Braad de boutjes op 175 graden Celsius p/m 30 minuten, tot het vlees bijna loslaat van het been, tot het vlees makkelijk ingeprikt kan worden met een vork.
Serveren
Serveren met de saus.