Pasta met zalmfilet, preiringetjes en Jopen Trinitas Tripel
Bereidingswijze
Buispasta (rigatoni) in ruim water beetgaar koken, afspoelen en laten uitlekken. De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen.
Verse zalmfilet in dunne reepjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.
Het buitenste blad van de kleine, dunne prei verwijderen en in flinterdunne ringetjes snijden. Afspoelen en in een vergiet laten uitlekken.
Olie in een wok verwarmen en de reepjes zalmfilet kort roerbakken. Visfond, bier en ringetjes prei toevoegen en nog 2 minuten verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. De uitgelekte buispasta met het warme mengsel vullen. Over een vuurvaste ovenschaal verdelen en zo kort mogelijk in het midden van een voorverwarmde oven plaatsen.
Serveren
Als aperitiefhapje serveren. Een goed gekoeld glas Jopen Trinitas Tripel erbij serveren.
Recept van Han Hidalgo, www.biercuisine.nl