Gebakken mosselen met Thaise curry, lente-ui en Jopen Gerstebier
Bereidingswijze
Het buitenste blad van de lente-ui verwijderen en in flinterdunne ringetjes snijden.
De mosselen met een mengsel van bloem en weinig zout bestuiven. Olie in een wok of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de mosselen kort om en om bakken. Thaise curry, mespunt geraspte verse gember, knoflook uit de knijper, groenten- of visfond en het bier erdoor roeren en nog 2 tot 3 minuten goed verwarmen. Voorzichtig roeren en omscheppen. Vervolgens de piepkleine blokjes rode paprika en ringetjes lente-ui erdoor roeren.
Op smaak brengen met weinig peper en zout. Voor een extra pittig karakter op smaak brengen met een ragfijn gesneden Spaans pepertje.
Serveren
Een goed gekoeld glas Jopen Gerstebier erbij serveren. Serveren als aperitiefhapje vergezeld van stokbrood of reepjes ciabatta.
Recept van Han Hidalgo, www.biercuisine.nl