Home Pastinaaksoep met Dukkah bij Witte Kerst

Pastinaaksoep met Dukkah bij Witte Kerst

Wat? Dukkah? Ja! Dit crunchy notenmengsel uit de Arabische keuken samen met de smaken van Pastinaak matchen namelijk ontzettend goed met Witte Kerst!

Ingrediënten

Soep:
1 kg Pastinaken
2 tenen knoflook
1 liter Groente Fond
600 ml Slagroom
5 gr zout
6 ml Tabasco red
6 ml Worcestersaus

Dukkah:

Bij de betere deli-zaak te koop, of:
17 gr Kikkererwten,
20 gr Hazelnoten zonder vlies
20 gr Amandelen gerookt
3 gram Koriander ketoembar gemalen
2 gram Peperkorrels zwart
2 gram Komijnzaad gemalen
2 gram Sumac
3 gram Venkelzaad heel
1 gram kaneel gemalen
10 gram Gepeld sesamzaad
51 teen Knoflook streng
klein beetje citroenzest

Bereidingswijze

Soep:

Pastinaken snijden en roosteren in de oven met de knoflook en een heel klein beetje olie tot deze mooi lichtbruin zijn.
Deze opzetten met de groente fond en een tijdje langzaam doorkoken.
Fijn draaien met de staafmixer, daarna zeven, de room toevoegen en opkoken.
Op smaak brengen met de smaakstoffen en misschien een heel klein beetje citroensap.

Dukkah:
Specerijen roosteren in een pannetje
Nootjes roosteren
Alles fijn draaien en wat zest toevoegen.

Eetsmakelijk!