Home Gospel gin-tonic marshmallow

Gospel gin-tonic marshmallow

  • Suiker, tonic en blanke stroop koken tot 121 graden Celsius.
  • Eiwit in de keukenmachine stijfkloppen.
  • De ontstane siroop van suiker, tonic en blankestroop langzaam aan het eiwit toevoegen.
  • Gelatine weken in koud water.
  • Klein gedeelte 0,1 dl van de Gospel Gin verwarmen tot 80 graden Celsius daar de gelatine in oplossen. Als deze is opgelost de resterende Gospel Gin toevoegen.
  • Gelatine-Gin mengsel toevoegen aan de eiwitmassa.
  • En deze laten kloppen tot hij koud is.
  • Bakplaat bestuiven met poedersuiker. De koud geklopte marshmallow d.m.v. een spuitzak met glad-breed spuitmondje in banen op de bakplaat spuiten. En vervolgens nogmaals met poedersuiker bestuiven.
  • Deze voor minimaal 1 uur oplaten stijven in de koelkast.

Ingrediënten

  • 250 gr suiker
  • 1/2 eetlepel blanke stroop
  • 15 gr gelatine
  • 1 dl tonic
  • 0,5 dl Gospel Gin
  • 37 gr gepasteuriseerd eiwit

Bereidingswijze

  • Suiker, tonic en blanke stroop koken tot 121 graden Celsius.
  • Eiwit in de keukenmachine stijfkloppen.
  • De ontstane siroop van suiker, tonic en blankestroop langzaam aan het eiwit toevoegen.
  • Gelatine weken in koud water.
  • Klein gedeelte 0,1 dl van de Gospel Gin verwarmen tot 80 graden Celsius daar de gelatine in oplossen. Als deze is opgelost de resterende Gospel Gin toevoegen.
  • Gelatine-Gin mengsel toevoegen aan de eiwitmassa.
  • En deze laten kloppen tot hij koud is.
  • Bakplaat bestuiven met poedersuiker. De koud geklopte marshmallow d.m.v. een spuitzak met glad-breed spuitmondje in banen op de bakplaat spuiten. En vervolgens nogmaals met poedersuiker bestuiven.
  • Deze voor minimaal 1 uur oplaten stijven in de koelkast.