Home Over Jopen Ons verhaal

WE ARE (J)OPEN.

CELEBRATE OPEN
Jopen viert dat de wereld stapje voor stapje weer open gaat. Het open karakter waar Nederland bekend om staat, komt weer terug aan het licht en mag weer schijnen. Voorzichtig aan kunnen we weer connectie met elkaar maken. Thuis, buiten, tijdens evenementen en natuurlijk in de horeca. Om die gemiste persoonlijke connectie te helpen vieren gaat Jopen doen wat ze het liefste doet: een uitgesproken smaakvol en modern bier brouwen. Maar niet zomaar: dat doen we met heel Nederland! Als grootste onafhankelijke craft bier brouwerij van Nederland roepen we iedereen op om mee te doen om dit bier te creëren. Een craft bier van Nederland, door Nederland en voor Nederland. Een bier genaamd OPEN. Bedacht door Nederland, gebrouwen door Jopen, voor iedereen.

EVERYONE HAS A CRAFTSIDE. (J)OPEN UP

Al 25 jaar lang staat Jopen voor OPEN: open voor nieuwe smaken, andere ideeën, oneindige mogelijkheden, verrassende combinaties en unieke belevingen. The world is our playground. Jopen ademt variëteit en brouwt vanuit een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar the new en the next. Geen idee, smaak, aroma, ingrediënt of brouwmethode is te gek om te proberen. When others say why, we say why not? Zolang het resultaat maar een gebalanceerd super smaakvol craft bier is met de welbekende Jopen kwaliteit. ‘There is simply no excuse for boring beer!’

JOPEN BY NAME, OPEN BY NATURE
Bij Jopen geloven we er blind in dat iedereen een mate van nieuwsgierigheid in zich heeft. Daarom daagt Jopen je continue uit om verrassende, uitgesproken smaken te ontdekken en iets nieuws te proberen. Jopen brouwt bieren die allemaal lekker onverwacht, en niet normaal lekker zijn. Een One-Size-Fits-All bestaat niet. Wie je ook bent, ‘there is an exceptional Jopen craft beer out there with your name on it’. Je hoeft je er alleen maar een beetje voor open te stellen.

We quoten graag Frank Zappa: ‘A mind is like a parachute. It doesn’t work if it isn’t open.’

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het Jopen OPEN bier en wat we de komende maanden nog meer gaan doen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Het begin

In 1994 vierde ons stadje Haarlem haar 750-jarig bestaan. Om deze ooit zo glorieuze brouwers-stad eer aan te doen herintroduceerden we destijds twee vergeten Haarlemse bieren. De reacties varieerden van ‘Oeh lekker’ tot ‘Kunnen jullie niet vaker dan eens in de 750 jaar zulk fantastisch bier voor ons brouwen?

En zo werd brouwerij Jopen, vernoemd naar de grote biervaten van vroeger, geboren. Sindsdien brouwen we vol enthousiasme craft bier dat anders is dan normaal. Van heerlijke hoppige IPA tot onorthodoxe Caramel Seasalt Brownie Stout. Brouwsels die misschien tegen wat heilige huisjes schoppen maar geloof ons: tradities zijn best buigzaam.

Zo hebben we een kerk als brouwerij. Hier kun je naast hemelse bieren en borrel bites in ons Grand café ook aanschuiven in ons restaurant, waar craft en cuisine samensmelten.
Daarnaast hebben we sinds 2015 in de Waarderpolder een hypermoderne brouwerij om nog meer lekker bier te brouwen.

Tap Room

Ben je een echte craft bier connaisseur? Dan is de Jopen Tap Room in de Haarlemse Waarderpolder jouw gerstenatte droom. Hier rolt het Jopenbier vers uit onze gloednieuwe tweede brouwerij. Onze Jopen evangelisten zullen je tijdens een Tap Session in geuren en kleuren vertellen maar vooral laten proeven waarom Jopen ieder jaar weer in de bierprijzen valt. #trots