In 1994 vierde ons stadje Haarlem haar 750-jarig bestaan. Om deze ooit zo glorieuze brouwers-stad eer aan te doen herintroduceerden we destijds twee vergeten Haarlemse bieren. De reacties varieerden van ‘Oeh lekker’ tot ‘Kunnen jullie niet vaker dan eens in de 750 jaar zulk fantastisch bier voor ons brouwen?
En zo werd brouwerij Jopen, vernoemd naar de grote biervaten van vroeger, geboren. Sindsdien brouwen we vol enthousiasme craft bier dat anders is dan normaal. Van heerlijke hoppige IPA tot onorthodoxe Caramel Seasalt Brownie Stout. Brouwsels die misschien tegen wat heilige huisjes schoppen maar geloof ons: tradities zijn best buigzaam.
Zo hebben we een kerk als brouwerij. Hier kun je naast hemelse bieren en borrel bites in ons Grand café ook aanschuiven in ons restaurant, waar craft en cuisine samensmelten.
Daarnaast hebben we sinds 2015 in de Waarderpolder een hypermoderne brouwerij om nog meer lekker bier te brouwen.