Stoofpotje van konijn met pruimen, geserveerd met Jopen Mashing Pumpkin
Bereidingswijze
De konijnenbouten licht zouten, peperen en besprenkelen met een klein beetje zonnebloemolie op een bakplaat. De bouten 15 minuten bakken in een oven van 180 graden
Ondertussen de groenten in stukken snijden, dus de prei in halve ringen van zo een 2 centimeter, de ui en knoflook grof snipperen, de bleekselderij in stukjes van 2 centimeter snijden, en de geschilde winterpeen in de lengte in vieren snijden en dan partjes van een centimeter snijden.
De groenten in een pan aanzetten in een beetje olie (dus aanbakken zonder te kleuren) en daar de geplukte tijm en de tomaten in vieren gesneden bij. Afblussen met flesje bokbier en dan de bouten hierop leggen. Dan afvullen met water tot de bouten net onder staan.
Dit geheel een uur of 3 laten stoven op laag vuur, totdat het vlees bijna van het bot afvalt. Nu de bouten uit het vocht halen, en de pruimen in het vocht leggen. Dit lekker door laten trekken. Als het vlees enigszins is afgekoeld, de bouten plukken, en het vlees in stukken scheuren/snijden. Het vlees weer bij het vocht doen, en nog een kwartiertje door laten stoven. Afmaken met peper en zout.
Serveren
Serveren met Jopen Mashing Pumpkin.