Romige zuurkool met appel, gekonfijte eendenboutjes en JubelJoop
Bereidingswijze
Zuurkool in een vergiet laten uitlekken.
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De olie in een braadpan verwarmen en de sjalotjes roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en de uitgelekte zuurkool en bouillon erbij doen. Gedurende 40 minuten stoven.
Na de stooftijd het stoofvocht zoveel mogelijk inkoken. Het bier en de blokjes appel erdoor roeren en al roerende nog 3 minuten goed verwarmen. Naar smaak extra bier gebruiken. Vervolgens de crème fraîche erdoor roeren. Om het smeuïger te maken, naar smaak extra bouillon toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.
Overtollig vet van de gekonfijte eendenboutjes verwijderen. In een koekenpan zonder vet of olie op een niet te hoge hittebron, aan beide kanten om en om bakken tot de buitenkant licht knapperig is geworden.
Serveren
De zuurkool met de eendenboutjes over voorverwarmde borden verdelen. Met aardappelpuree serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas JubelJoop.