Home Recepten Bacon met knolselderijpompoensaus en Jopen Hoppenbier

Bacon met knolselderijpompoensaus en Jopen Hoppenbier

Ingrediënten

  • 4 plakken bacon, in plakken van elk 125 gram
  • 250 gram knolselderij
  • 1 middelgrote ui
  • 200 gram (flessen)pompoen
  • 2,5 dl gevogelte- of groentenbouillon
  • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 8 eetlepels Jopen Hoppenbier, flesje van 30 cl
  • 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze

Ui schillen en in stukjes snijden. Knolselderij en pompoen schillen en in stukjes of blokjes snijden.

Twee eetlepels olie in een koekenpanpan verwarmen en ui, knolselderij en pompoen kort om en om bakken. Hittebron op de laagste stand zetten, bouillon toevoegen en 20 tot 25 minuten laten pruttelen.

In de pan laten afkoelen en met een staafmixer pureren. Zeven en terugdoen in de koekenpan.

Het bier erdoor roeren en nog 3 tot 4 minuten goed verwarmen. Op smaak brengen met peper uit de molen en zout en warm houden. Twee eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de plakken bacon om en om, licht knapperig bakken.

Serveren

De plakken en saus over voorverwarmde borden verdelen, fijngeknipte bladpeterselie erover strooien, vergezeld van aardappelkroketjes of aardappelgratin. Een goed gekoeld glas Jopen Hoppenbier erbij drinken.