Sticky fingers bij Meesterstuk 2021
Mmm, sticky fingers!
Wat past er nou beter bij een Pastry Stout dan een lekker dessert?! We gaan vandaag voor sticky fingers. Een smeuïge, warme dadelcake met een goddelijke saus. Om je vingers bij af te likken, zo lekker!
Bereidingswijze
SAUS
Doe alles, behalve de boter, in een sauspannetje. Breng het geheel aan de kook, hierdoor lost de suiker op. Zet het vuur uit. Gebruik een garde of staafmixer om de boter in blokjes toe te voegen. Roer goed tot de boter opgelost is.
CAKE
Voeg dadels, water, vanille en boter toe in een pan. Kook dit rustig door tot de boter gesmolten is en de dadels lekker zacht. Giet dit voorzichtig in een foodprocessor (keukenmachine, blender of staafmixer). Maal dit tot een gladde soepele massa en zet dit even aan de kant. Probeer het geheel warm te houden voor verdere verwerking.
Doe bloem, bakpoeder en suiker samen in een kom van een keukenmixer. Gebruik een deeghaak. Als je niet beschikt over dergelijke apparatuur gebruik dan ouderwets: spierkracht. Wanneer de suiker en bloem goed gemengd zijn, voeg je al roerend één voor één de eieren toe. Zorg dat de eieren goed gemengd zijn. Voeg daarna beetje bij beetje de dadelmassa toe. Het is fijn als deze massa nog een beetje warm is, want dat mengt makkelijker.
Bedek een cakevorm of bakblik met bakpapier. Giet hier in de massa in. Let op: deze massa zal nog rijzen, tot wel 2 maal deze hoeveelheid. Zet dit geheel 20 minuten in de koelkast.
Stel ondertussen je oven in op 170 graden warme lucht. Bak de cake 35 minuten op 170 graden. Haal de cake voorzichtig uit de oven. Bedek deze met een lekker laagje saus.
Zet de cake terug in de oven. Draai de temperatuur terug naar 130 graden. Geef het nog eens 10 minuten. Nu is het bijna tijd om te genieten…
Zorg dat je Meesterstuk 2021 op de juiste temperatuur is… niet te koud dus. Snijd lekkere dikke plakken cake af, bedek ze met extra saus.
Genieten maar! Proost!