Frans Hals bier

Frans Hals bierFrans Hals Kuitbier is een blond bier met 6% alcohol. Dit bovengistende bier heeft zachte en frisse tonen uit de haver en de tarwe en een karaktervolle hopbitterheid. Het bier wordt ongefilterd afgevuld.

Kuitbier is een historisch Nederlands bier dat in de Middeleeuwen onder andere in Haarlem gebrouwen werd. Het bier wordt gebrouwen uit drie granen; haver (minimaal 45%), tarwe en gerst. Het was de opvolger van het Hoppenbier, dat sinds 1501 op kwam. De Nederlandse brouwers zijn uitgedaagd door de CNB (Campagne Nederlandse Bierstijlen) om de vergeten Nederlands Biercultuur weer zichtbaar te maken voor het publiek, door het opnieuw brouwen van deze oude bierstijl. Jopen heeft ervoor gekozen om de Kuyt met een Saisongist te vergisten, wat het bier droger en kruidiger maakt.

Daar 2013 tot Frans Hals jaar uitgeroepen is heeft Jopen haar Kuitbier vernoemd naar deze bekende Haarlemse schilder. Eerder vernoemde Jopenbier haar Weizen naar Malle Babbe, de dame die door Frans Hals werd vereeuwigd op een van zijn schilderijen.

Inhoud: 75 cl
Prijs: € 5,95

Type:Kuitbier
Kleur:Blond
Alcohol:6%
Smaak:Droog, kruidige tonen en een hop bittere nasmaak. Fruitige aroma’s.
Culicombi:Kaas

Je moet 18 jaar oud zijn om deze website te bezoeken.

Bevestig je leeftijd

Sorry, het ziet er naar uit dat je niet oud genoeg bent.

- -

nix18
0
Je browser is verouderd!

Update je browser om deze website goed te kunnen bekijken.Update mijn browser

Sluit