Home Barrel Aged

Barrel Aged

Rijpen maar!

Onze brouwers spelen graag met tijd. We laten bieren rijpen op houten vaten. Denk aan whisky-, port- of rumvaten (té lekker). Wij dagen jou uit! Herken jij de smaak van de spirit terug in het bier?

Wat is barrel aging?

Barrel aging staat voor het rijpen van bieren op houten vaten. Deze houten vaten hebben ooit vol gezeten met spirits. De sterke drank trekt in het hout en laat zijn eigen persoonlijkheid achter.

Soorten vaten

Zware stijlen, zoals een Russian Imperial Stout, zware Porters of een Dubbelbok, worden gerijpt op houten vaten. Denk aan vaten waar bijvoorbeeld rum, whisky, bourbon of wijn in heeft gezeten. Hierdoor komen er veel tannine, vanille en andere zoete aroma’s in van het hout en de originele drank uit het vat.

Barrel aging bij Jopen

Jopen staat voor innovatie en het verleggen van grenzen. Onze brouwers verdiepen zich graag in de effecten van tijd. Met onze barrel aged bieren vieren wij de kunst van barrel aging. Onze barrel room is de schatkamer van Jopen.

Boek een brouwerijtour

Nieuwsgierig naar het brouwproces van Jopen? Iedere zaterdag geven wij een interessante rondleiding door de brouwerij van Jopen in de Waarderpolder.

Onze barrel aged bieren

Barrel aged bier drink je bij…

Dat beer & food hand in hand gaan, weten wij als geen ander.

Barrel aged bier & food

Combineer onze barrel aged bieren met:

  • Harde oude kazen.
  • Wild.
  • Desserts met veel chocolade, karamel en room.

Bier bij borrelplankje

Serveer een plankje met oude geitenkaas of goede droge worst met barrel aged bier. Of serveer een schaaltje chocolade bij het donkere bier.

Kom langs in de Jopenkerk Haarlem

Kom naar onze locaties voor de lekkerste beer & food combinaties. Ontdek wat bier met gerechten doet.

Barrel aged bier in een glas

Uit welk bierglas drink je barrel aged bieren? Wij schenken zware, donkere bieren in een bokaal. Door de warmte van je hand op het glas, worden de aroma’s van het bier versterkt. Bestel nu deze bierglazen.

Hoe drink je zware bieren?

Voor zware bieren neem je rustig de tijd. Je geniet van elke slok en iedere keer ontdek je nieuwe smaken en aroma’s.

Proef barrel aged bieren

In onze shop vind je ons brede assortiment barrel aged bieren. Ontdek jij de spirit in het bier? Koop barrel aged bieren en proef maar raak. Bestel dan nu barrel aged bier.