Bier wordt gebrouwen met mout, daardoor bevat het standaard gluten. Bij Jopen laten we zien dat het ook anders kan!
Emrikweg 19
2031 BT Haarlem
Bier wordt gebrouwen met mout, daardoor bevat het standaard gluten. Bij Jopen laten we zien dat het ook anders kan!
Consumenten gaan steeds vaker op zoek naar glutenvrije voedingswaren en speciaalbieren. Bier wordt gebrouwen met mout, daardoor bevat het standaard gluten. Bij Jopen laten we zien dat het ook anders kan!
Gluten is de naam van een groep eiwitten die, net zoals zetmeel en koolhydraten, wordt aangetroffen in sommige granen en producten die daar van gemaakt worden. Denk aan gerst, tarwe en rogge. Er zitten dus ook gluten in bier. Het heeft overigens geen invloed op de smaak, de body en de geur van het bier.
Bij mensen met een gevoeligheid voor gluten (Coeliakie) reageert het lichaam heftig op het eten of drinken van gluten. Het immuunsysteem ziet de gluten als een bacterie en probeert deze aan te vallen. Niet alleen het immuunsysteem wordt aangetast, maar ook de wand van de dunne darm. Deze bestaat uit cellen die vlokjes vormen. Bij het verwerken van gluten kunnen deze darmvlokken afvlakken, waardoor de dunne darm minder goed voedsel op kan nemen. In Nederland heeft 1 op de 100 mensen coeliakie. Geschat wordt dat ongeveer 170.000 Nederlanders de ziekte hebben, slechts rond de 20% van de mensen weet dat.
Speciaal voor bierdrinkers met een glutenintolerantie hebben we een glutenvrije IPA, Jopen Hop Zij Met Ons, ontwikkeld. Tijdens het brouwen van dit glutenvrije bier gebruiken we Brewers Clarex. Dit middel zorgt ervoor dat deze eiwitten, waar mensen met glutenintolerantie gevoelig voor zijn, kapot worden geknipt. Dit komt door het werkzame enzym, gemaakt uit de fungus Aspergillus Niger.
Het vloeibare product Brewers Clarex wordt toegevoegd aan het gekoelde wort, aan het begin van het gistingsproces. Aan het einde hou je alleen losse peptiden (losse moleculen) over die niet schadelijk zijn voor mensen met glutenintolerantie.
Nieuwsgierig naar het brouwproces van Jopen? Iedere zaterdag geven wij een interessante rondleiding door de brouwerij van Jopen in de Waarderpolder.
Jopen Hop Zij Met Ons is een glutenvrije IPA van 6%. Deze karaktervolle IPA wordt gebrouwen met Simcoe, Columbus en Mosaic hop en heeft tonen van dennen, tropisch fruit en citrus. Dit bier is niet voor de zwakhartigen, want Hop Zij Met Ons heeft een stevig bittertje. Deze IPA mag dan wel glutenvrij zijn, maar daar merk je verder helemaal niets van.
Jopen Hop Zij Met Ons is zowel nationaal als internationaal in de prijzen gevallen. In 2018 werd het bier bekroond tot Country Winner tijdens de World Beer Awards 2018. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2016 ontving de IPA van Jopen zilver.
Jopen Hop Zij Met Ons heeft het officiële keurmerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Om dit keurmerk op onze bieren te mogen zetten en te promoten als glutenvrij, moeten de glutenlevels onder de 20 ppm (ppm = Parts Per Million) zitten. Om dit goed en gecontroleerd te laten checken, sturen wij samples van de bieren naar een laboratorium die dit voor ons test en een go geeft als de glutenlevels kloppen.
Dat beer & food hand in hand gaan, weten wij als geen ander.
Jopen Hop Zij Met Ons is een glutenvrije IPA en combineert goed met:
Kom naar onze locaties voor de lekkerste beer & food combinaties. Ontdek wat bier met gerechten doet.
Uit welk bierglas drink je een glutenvrij bier? Wij schenken onze glutenvrije IPA Jopen Hop Zij Met ons in een bokaal. Door de warmte van je hand op het glas en het brede oppervlak van het bier, bereiken de aroma’s je neus bij elke slok. Bestel nu deze bierglazen.
Proef onze glutenvrije bieren
Op zoek naar een glutenvrij bier? Koop dan het glutenvrije bier van Jopen. Jopen Hop Zij Met Ons is onze glutenvrije IPA van 6%. Neem een kijkje op onze webshop om bier zonder gluten te proeven of cadeau te geven? Bestel nu onze glutenvrije bieren.