Viva el Rye

100% RYE IPA, 6,9%

Smaakbeschrijving
Een zeer volmondige 100% Rye IPA met een kruidige smaak van de roggemout. De hopsoorten Sorachi Ace, Summer, Ella en Pacific Jade zorgen voor veel fruitige tonen van kokos en exotisch fruit. Een uniek bier, want door ons mash filter zijn wij in staat om met 100% roggemout te brouwen.

Naam
Op Koningsdag vieren we de verjaardag van onze Koning Willem-Alexander. Speciaal voor zijn verjaardag op 27 april hebben we een fruitige 100% rogge IPA gebrouwen. De naam Viva el Rye verwijst naar rogge, één van onze favoriete granen, én: ‘Viva el rey’ (lang leve de koning in het Spaans). Happy birthday!

Forbidden fruit
Strange and exotic, taste the abundance of the Garden of Eden

Durf jij onze verboden vruchten uit het Hof van Eden te plukken? Een paradijs vol weelde waar je niets tekort komt.
Limiteds in de lijn Forbidden Fruit Onze limitedlijn Forbidden Fruit brengt exotische creaties waarin bijzondere ingrediënten de hoofdrol spelen. Denk aan spannende hoppen, granen, bloemen, kruiden en vruchten. Allen geplukt in het Hof van Eden.

5 Reacties

 1. Eliane Gomes

  Please keep the experiment! It’s amazing beer! I love it!

  Antwoord
 2. fred blom

  Zeer fijne rye IPA. Moet zeker blijven !!

  Antwoord
 3. D. Bok

  Oh, vandaag pas de dop eraf. Erg lekker! Is deze nog verkrijgbaar? Graag even een berichtje sturen (maar niet op de vaste mailinglist…)

  Antwoord
  • Marit Swart

   Goedemorgen, fijn om te horen! Viva el Rye is verkrijgbaar op onze webshop https://www.jopenbier.nl/product/viva-el-rye/ en in de winkel van het Jopen Proeflokaal Waarderpolder. Succes en geniet ervan. Met vriendelijke groet, Jopen.

   Antwoord
 4. Conrad

  Wow! Wat een geweldig bier is dit, ik ben echt onder de indruk. De smaak is zeer gebalanceerd, een hint van kokos en ondertoon met de smaak van ananas, heerlijk! Zo tropisch en vol en tegelijk fris en verfijnd, fantastisch. En wat een prachtige kleur: mooi troebel – zoals fluweel. Ik hoop dat jullie dit bier blijven brouwen, het zou jammer zijn als het komt te verdwijnen want jullie hebben hiermee echt iets unieks in handen! Niet alleen de smaak is ronduit geweldig te noemen ook de brouwmethode met 100% rogge is geniaal. Ik zou durven dromen over meer variaties op dit thema! Lang leve de De Soriachi Ace hop. Meer van dit!

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je moet 18 jaar oud zijn om deze website te bezoeken.

Bevestig je leeftijd

Sorry, het ziet er naar uit dat je niet oud genoeg bent.

- -

nix18
0
Je browser is verouderd!

Update je browser om deze website goed te kunnen bekijken.Update mijn browser

Sluit