Home Nieuws Lekker voor bij de BBQ Jopenbox!
5 juli 2018

Lekker voor bij de BBQ Jopenbox!

Als het even kan, eten we buiten. Speciaal voor dit zomerseizoen hebben we de ‘Lekker voor bij de BBQ Jopenbox!’ samengesteld. Een inspirerende box met uiteenlopende Jopenbieren voor zomerse gerechten. In onze locaties kun je genieten van mooie bier-spijscombinaties. Een bierpakket voor bij de barbecue kunnen wij dan ook niet de deur uitsturen zonder wat culicombinaties.

De barbecue biedt legio mogelijkheden om aan producten een andere draai te geven door ze op de grill te garen. Fruit krijgt een licht rokerige en gekarameliseerde smaak en groenten worden vlezig boven houtskool. Een marinade kan vlees net wat meer laten karamelliseren op de BBQ, een watertandende combinatie met donker bier. Hieronder hebben we de bieren naar smaakprofiel samengevoegd en geven we voor ieder stijl culinaire tips. Denk aan IPA’s voor kruidige gerechten, blonde bieren voor lichte visgerechten en rokerige bieren om te experimenteren met desserts van de BBQ. Natuurlijk kun je ook je eigen weg inslaan!

Licht, toegankelijk en verfrissend

• Old Habits Die Hard – Grisette 2,5%
• Klaagzang – Blond, 4,5%
• Hot Summer Nights – Saison, 5,5%
• Year of the Dog – Oatmeal Pale Ale, 5,5%

Deze toegankelijke en frisse bieren combineren heerlijk met lichtere kazen of vis. Bieren met citrustonen? Marineer vis in olie, knoflook en citrusschillen (citroen, limoen, sinaasappel) om de smaak van de bieren terug te laten komen.

Karamelachtige tonen met een gebrande bitterheid

• 4-granen Bokbier – Bokbier, 6,5%
• Hop Only Knows – Red American Farmhouse Ale, 7,2%

Deze bieren kenmerken zich door geroosterde of karamelachtige tonen met een gebrande bitterheid. Marineer vlees in een lichtzoete marinade met wat sojasaus en ketchup, een echte aanrader! Of denk aan pulled pork gemarineerd en gegaard in de oven en afgemaakt op de BBQ.

Hoppig en fruitig met een forse bitterheid

• Maria Magdalena 4 – Black IPA, 6%
• Mooie Nel IPA – IPA, 6,5%
• Viva el Rye – 100% Rye IPA, 6,9%
• Heavy Cross – Tripel IPA, 10%

IPA’s knallen uit de startblokken als het om smaak gaat. Je wordt verrast door hoppigheid en bitterheid. Mooie Nel IPA werkt uitstekend met varkensvlees gerold in Ras el Hanout. Viva el Rye past perfect bij een bittere salade met sinaasappel, venkel en radicchio. Voor een extra kick kun je de radicchio eerst roosteren op de grill.

Rooksmaak

• Witte Rook – Helles Weizenbock, 7%
• Padvinderskuiten – Smoked dikke kuit, 7,5%

De rokerige smaak in deze bieren hebben een natuurlijke affiniteit met de barbecue. Probeer als dessert een banaan van de BBQ en je wilt niets anders meer! Snij de holte van een banaan in de lengte in en besprenkel met wat suiker. Laat 10 tot 15 minuten garen boven hete kolen tot de banaan zacht en licht gekarameliseerd is. Tip: sprenkel naast wat suiker, bier op de banaan. Als de banaan klaar is, besprenkel hem royaal met geraspte chocolade.

Tips voor de voorbereiding van de BBQ

Een barbecue verzorgen kan een behoorlijke uitdaging zijn, zeker als je een avontuurlijke weg inslaat en afwijkt van hamburgers en worsten (overigens niks mis met hamburgers en worsten!). Wij hebben bij Jopen geleerd dat, als tijd het toelaat, een goede voorbereiding al het verschil kan maken. Een aantal tips:

Gaar vlees zo veel mogelijk voor. Worsten zijn thuis voor te garen in een pan water, om steekvlammen van het vet op de BBQ te voorkomen. Kip is ook heel geschikt om thuis voor te garen en op locatie af te maken voor een grillsmaak. Nooit meer in de zenuwen of de kip wel gaar is! Ook is vlees met een lange bereidingstijd, zoals pulled pork, al voor te garen en zonder zenuwen af te garen op de barbecue.

Groenten grillen werkt heel goed. Naast een groentespies zijn ze ook verrukkelijk te verwerken in salades. Radicchio van de grill doet het uitstekend met sinaasappel en dungesneden venkel. Gegrilde groene asperges vormen een ideale combinatie met little gem salade en Parmezaanse kaas.

Steek de barbecue een uur van tevoren aan en laat de kolen goed heet worden. Verdeel de bodem in tweeën en hoop de kolen aan een kant op voor een superhete én een gematigde kant. Leg vlees, vis, groente op de hete kant voor een grillsmaak en gaar het verder op de gematigde kant.

Veel barbecue plezier!

Lekker voor bij de BBQ Jopenbox

Onze ‘Lekker voor bij de BBQ Jopenbox’ uit de Jopenwebshop bevat twaalf bieren die perfect passen bij gerechten van de grill.