HWBA2016aarlem, 27 september 2016 – Op vrijdag 23 september 2016 zijn The World Best Beers 2016 bekend gemaakt. Jopen Adriaan Wit werd uitgeroepen tot ‘World’s Best Belgian Style Witbier’. Daarmee komt het totaal aantal bekroningen voor craft bierbrouwerij Jopen tijdens de World Beer Awards 2016 op vijf.

Jopen Adriaan Wit is verkozen tot ’s werelds beste ‘Belgian Style Witbier’. Dit verfrissende zomerse witbier (5%) van Jopen bevat niet alleen tarwe en haver, maar ook een kruidenmelange met onder andere Curaçaoschillen en korianderzaad.

Juryrapport
De jury van de World Beer Awards 2016 is vol lof over Jopen Adriaan Wit. “Lekker fruitig, kruidig en een zeer uitnodigende neus. Bevat alle smaken die men verwacht in een witbier. Uitstekend bier!”, aldus het juryrapport.

Country Winners
Op donderdag 11 augustus 2016 werden in Londen al de Country Winners van de World Beer Awards 2016 bekend gemaakt. Jopen Koyt werd toen benoemd tot ‘Country’s Best’ in de categorie ‘Flavoured Beer – Herb & Spice’. Jopen Hoppenbier won in de categorie ‘Pale Beer – Belgian-style Blonde’ een gouden medaille en Jopen Johannieter mocht in de categorie ‘Dark Beer – Belgian Style Strong’ het goud in ontvangst nemen. Bovendien eindigde Jopen Frans Hals op de eerste plek in de categorie ‘Pale Beer – Saison’. Met deze nieuwe bekroning komt het totale prijzenaantal op vijf.

World Beer Awards 2016
De World Beer Awards bevordert de promotie van de beste bieren in de wereld. De prestigieuze biercompetitie wordt ieder jaar georganiseerd. Een internationale en zeer gerespecteerde jury heeft de bieren blind geproefd, zonder enige informatie over de afkomst van het bier.

Over Jopen
Jopen is ontstaan vanuit een gedeelde droom om de Haarlemse brouwtraditie in ere te herstellen. Het biermerk heeft met de opening van de Jopenkerk Haarlem (brouwerij, grand café en restaurant) Haarlem weer terug op de kaart gezet als bruisende brouwersstad. Jopen stelt hoge eisen aan kwaliteit en creëert originele craft bieren. Inmiddels is Jopen drie vestigingen rijker en de divine beers van Jopen vinden zowel nationaal als internationaal hun weg naar liefhebbers. Jopen, van lokaal craft bier naar craft bier van wereldformaat.

world-beer-awards-2016

Je moet 18 jaar oud zijn om deze website te bezoeken.

Bevestig je leeftijd

Sorry, het ziet er naar uit dat je niet oud genoeg bent.

- -

nix18
0
Je browser is verouderd!

Update je browser om deze website goed te kunnen bekijken.Update mijn browser

Sluit