Eerste en tweede kerstdag komen eraan! We werken hard aan de gerechten die we willen maken, maar daarmee laten we de drankjes soms links liggen. Deze Diner Deluxe Jopenbox is er speciaal voor de try-hards om je diner nóg luxer te maken! Wij hebben voor elke gang een perfect bier zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over passende biercombinaties. Geniet met z’n allen van twee keer zes flesjes. Perfect om te delen! Tip: schenk het in proefglazen zodat vier personen ervan kunnen smullen.
Het opwarmertje
Sta je nog lekker te lullen met je familie en vrienden? Dan kun je ze (en jezelf) een Koyt inschenken! Dit gruitbier is lekker om te delen. Het roodbruine bier heeft een sterk kruidig (menthol) aroma en een zacht zoete smaak. De donkere mout zorgt voor karameltonen. In de nasmaak komt het kruidige aspect wederom naar voren. De smaak van het bier sluit goed aan bij de romige smaak van kaasjes. Dit bier is perfect om even op te warmen na die koude buitenlucht.
Brood, bier en veel plezier
We beginnen natuurlijk met een lekker broodmandje met wat smeersels ernaast. Dit is heerlijk met een Jacobus RPA! Dit bier is gemaakt met roggemout, gerst en haver. De kruidige ondertoon zorgt ervoor dat dit bier een zwaardere, gekruide smaak geeft aan het brood. Brood is niet alleen lekker om te knabbelen, maar ook handig voor als je hoofdgerecht nog iets langer moet braden.
De gang van de hoge raad
Heb je een voorgerecht voorbereid met vlees? Daar adviseren wij Johannieter Vintage bij! Deze Vintage Weizen Dubbelbok heeft een verrassend volle smaak waarbij de gebrande bitterheid balanceert met zoete tonen van chocolade, karamel, rozijnen en rood fruit. Deze smaken combineren perfect met een mals hapje eendenborst of een lekker stukje hert.
Bij het hoofdgerecht met vlees sluit Is That CEDAR Spelt Ryeght goed aan. De donkere smaak van deze Imperial Porter bevat aroma’s van cederhout en karamel. In de smaak voert cederhout de boventoon. Dit vloeit over naar een anijsachtige, kruidige smaak door de roggemout. Bovendien licht fruitig door het hoge alcoholpercentage en de esters. In de afdronk ontdek je chocolade, hinten van anijs en kokos.
Een gerecht met vis voorbereid? Dit combineert goed met Blame It on the Monks. Deze droge Brut IPA lijkt op champagne. De smaak van vis balanceert goed met de champagne-achtige smaak van dit bier. Wil je geen vis als hoofdgerecht? Je kunt Blame It on the Monks ook heel goed combineren met een oester. Wat een luxe!
De kers op de taart
Als laatste hebben we een lekker nagerecht voor je bedacht. Hiervoor hebben wij een topper toegevoegd aan de box: een Russian Imperial Coffee Stout. Early Sunday Morning heeft een mooie koffiesmaak. Het gebruik van koffie zorgt voor versterking van het fruitige chocoladekarakter. Aroma’s van koffie, verwarmende chocoladetonen en subtiele hinten van rood fruit. De toevoeging van lactose geeft extra zoetheid aan het bier. Dit bier is al een dessert op zich! Maar wil je toch iets extra’s toevoegen of een gaatje opvullen, dan kun je voor een bieramisu aanbellen bij dit bier.
Als leuk extraatje hebben we aan deze box een recept voor een bierstoof met Jopen 4-granen Bokbier toegevoegd. Deze Jopenbox is inclusief een leuke kerstansichtkaart en een kerststicker. Wie houdt er nou niet van stickers!