Jopen Doubting ThomasBier van de maand

Jopen Doubting Thomas

Probieren heißt daran glauben

Amerikanischer Hopfen in einem Quadrupel, 10%

Jopen Doubting Thomas (Ongelovige Thomas) ist Jopens Interpretation eines Quadrupel-Biers. Ein markantes Bier mit vollen Malznoten als Hauptgeschmack. Der amerikanische Hopfen verleiht dem Bier seinen fruchtigen Charakter. Das Bier wurde nach Apostel Thomas benannt, der zunächst an der Auferstehung Jesu zweifelte und deshalb auch als ‚ungläubiger Thomas‘ bezeichnet wurde. Der auf ihn bezogene Feiertag war früher der 21. Dezember, der Beginn des Winters. Dieses rotbraune Bier spendet Wärme an kalten Wintertagen. Überraschender, reichhaltiger Geschmack, dieses Bier lässt sich sehr gut in aller Ruhe vor einem knisternden Kaminfeuer trinken. Ob Sie’s glauben oder nicht, der ‚Ungläubige Thomas‘ ist ein wahres Schwergewicht!

Entdecken Jopen Doubting Thomas Bekijk alle bieren

Crafting Divine Beer

Jopen is ontstaan vanuit de gedeelde droom om de Haarlemse brouwtraditie in ere te herstellen. Het biermerk heeft met de opening van de Jopenkerk Haarlem (brouwerij, grand café en restaurant) Haarlem weer terug op de kaart gezet als bruisende brouwersstad. Jopen stelt hoge eisen aan kwaliteit en creëert originele craft bieren, daarbij gebruikmakend van de nieuwste technologische ontwikkelingen en de beste ingrediënten.

Inmiddels is Jopen drie vestigingen rijker. In de Jopenkerk Haarlem, het Jopen Proeflokaal Waarderpolder en de Jopenkerk Hoofddorp staat beleving en liefde voor craft beer en distillaten centraal.

Jopen is klaar voor de toekomst. De divine beers van Jopen vinden zowel nationaal als internationaal hun weg naar liefhebbers. Jopen, van lokaal craft bier naar craft bier van wereldformaat.

Lees ons verhaal ›

Historie

historie

Het verhaal begint in de veertiende eeuw als Haarlem uitgroeit tot een van de belangrijkste brouwerssteden van Nederland. Brouwerijen draaien op volle toeren en het gerstenat wordt in ‘Jopen’ (vaten van 112 liter) over het Spaarne vervoerd.

Lees onze historie ›

Rondleiding brouwerij

Rondleiding brouwerij

Nieuwsgierig naar het brouwproces van Jopenbier? Elke zaterdag geven wij een interessante rondleiding door de brouwerij van Jopen in de Waarderpolder en voor groepen boven de 10 geven we rondleidingen op maat.

Reserveer ›

Ontvang al het Jopennieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van evenementen, nieuwe bieren, recepten en nog veel meer.

Jopen basic tshirt

Jopen webshop

De webshop voor dé echte Jopen geek! Van t-shirts tot tassen, we bezorgen het bij je thuis. En altijd gratis afhalen in het Jopen Proeflokaal Waarderpolder!

Naar de webshop

You must be 18 years old to visit this site.

Please verify your age

Sorry, it does not seem that you're old enough

- -

Je browser is verouderd!

Update your browser to properly view the website.Update my browser

Sluit