Bacon met knolselderijpompoensaus en Jopen Hoppenbier

Bacon met knolselderijpompoensaus en Jopen Hoppenbier

Ingrediënten

  • 4 plakken bacon, in plakken van elk 125 gram
  • 250 gram knolselderij
  • 1 middelgrote ui
  • 200 gram (flessen)pompoen
  • 2,5 dl gevogelte- of groentenbouillon
  • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 8 eetlepels Jopen Hoppenbier, flesje van 30 cl
  • 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze

Ui schillen en in stukjes snijden. Knolselderij en pompoen schillen en in stukjes of blokjes snijden.

Twee eetlepels olie in een koekenpanpan verwarmen en ui, knolselderij en pompoen kort om en om bakken. Hittebron op de laagste stand zetten, bouillon toevoegen en 20 tot 25 minuten laten pruttelen.

In de pan laten afkoelen en met een staafmixer pureren. Zeven en terugdoen in de koekenpan.

Het bier erdoor roeren en nog 3 tot 4 minuten goed verwarmen. Op smaak brengen met peper uit de molen en zout en warm houden. Twee eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de plakken bacon om en om, licht knapperig bakken.

Serveren

De plakken en saus over voorverwarmde borden verdelen, fijngeknipte bladpeterselie erover strooien, vergezeld van aardappelkroketjes of aardappelgratin. Een goed gekoeld glas Jopen Hoppenbier erbij drinken.

Delen...Pin on PinterestShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook
Je moet 18 jaar oud zijn om deze website te bezoeken.

Verifeer jouw leeftijd

Sorry, het ziet er naar uit dat je niet oud genoeg bent.

- -

nix18
Je browser is verouderd!

Update je browser om deze website goed te kunnen bekijken.Update mijn browser

Sluit