Ons verhaal

CRAFTING DIVINE BEER

Het verhaal achter Jopen begint in de veertiende eeuw als Haarlem uitgroeit tot een van de belangrijkste brouwerssteden van Nederland. Brouwerijen draaien op volle toeren en het gerstenat wordt in ‘Jopen’ (vaten van 112 liter) over het Spaarne vervoerd. Het bier is van uitstekende kwaliteit en wordt zelfs in het buitenland gedronken. Maar aan de roem komt een einde. In 1916 sluit de laatste Haarlemse brouwerij haar poorten.

Het begin…

We nemen een sprong naar begin jaren negentig van de vorige eeuw. De voorbereidingen voor de festiviteiten van het 750-jarig bestaan van Haarlem zijn in volle gang. De stichting Haarlems Biergenootschap dient een plan in om het Haarlemse bier terug te brengen. In het stadsarchief worden recepturen uit 1407 en 1501 gevonden en het bier wordt gereproduceerd. En… de brouwsels zijn een genot om te drinken. Met het jongste bier, Hoppen, wordt op 11 november 1994 het feestjaar ingeluid. Het begin van Jopen!

Brouwtraditie

Door het overweldigende succes wordt het avontuur voortgezet. In november 2010 wordt met de opening van de Jopenkerk de Haarlemse brouwerstraditie in ere hersteld. De historische Jacobskerk in het Raaksgebied wordt omgetoverd tot een volledig operationele brouwerij, grand café en restaurant. Haarlem staat als brouwersstad weer op de kaart.

Divine beers

Vandaag de dag treffen traditie en innovatie elkaar bij Jopen. Met uiterste zorg en passie worden hoogwaardige speciaalbieren geproduceerd, daarbij optimaal gebruikmakend van de nieuwste technologische ontwikkelingen en de beste ingrediënten. De kennis van het verleden en de mogelijkheden van het heden resulteren in hemelse craft bieren. Achter ieder bier schuilt een bijzonder verhaal en dat proef je. De vele bekroningen, zowel nationaal als internationaal, vormen het ultieme bewijs.

Liefde voor craft beer

Om de groei bij te benen heeft Jopen in de Haarlemse Waarderpolder een tweede brouwerij geopend. De divine beers vinden zowel nationaal als internationaal hun weg naar liefhebbers. Inmiddels is Jopen drie vestigingen rijk. In de Jopenkerk Haarlem, het Jopen Proeflokaal Waarderpolder en de Jopenkerk Hoofddorp staat beleving en liefde voor craft beer en distillaten centraal.

Jopen, van lokaal bier naar bier van wereldformaat.

Proost!

 

 

 • Evenementen

 • Je moet 18 jaar oud zijn om deze website te bezoeken.

  Bevestig je leeftijd

  Sorry, het ziet er naar uit dat je niet oud genoeg bent.

  - -

  nix18
  Je browser is verouderd!

  Update je browser om deze website goed te kunnen bekijken.Update mijn browser

  Sluit