Datum/Tijd
13 sep 2015
11:00 - 18:00

Op zondag 13 september herleeft de rijke historie van Jopen op de historische gronden van het Nieuwe Kerksplein in Haarlem!

Het Jopenfestival kenmerkt zich door een ontspannen sfeer, opzwepende klanken, handwerkslieden die hun ambacht demonstreren en de heerlijkste gerechten. Volwassenen kunnen dit jaar weer deelnemen aan een wedstrijd fustheffen en aan het eind van de middag genieten van livemuziek. Ook zijn er voldoende activiteiten voor kinderen, zoals theater en een speurtocht. En dit jaar hebben we weer een spectaculaire act in petto voor jong en oud. Dit alles onder het genot van een heerlijk Jopenbiertje!

Het Jopenfestival heeft dit jaar het thema ’20 jaar Jopen: Van Hoppen tot Mooie Nel’ meegekregen. Het festival wordt omgeven door straattheater en muziek. Kom kijken hoe de Jopenbieren muzikaal en theatraal tot leven komen. Zo worden bezoekers ontvangen door Jopen Hoppen (symbool voor het begin van Jopen) en Jopen Mooie Nel IPA (symbool voor het heden, verkozen tot ‘Het beste bier van Nederland 2015’).

In de veertiende eeuw groeit Haarlem uit tot een van de belangrijkste brouwerssteden van Nederland. Het bier wordt in vaten van 112 liter ‘Jopen’ over het Spaarne vervoerd. Met de komst van het ambitieuze biermerk Jopen is de Haarlemse brouwtraditie in ere hersteld. Jopen is uitgegroeid tot een dynamische brouwerij met hoogwaardige en onderscheidende speciaalbieren. Er wordt geëxperimenteerd met de nieuwste technologieën, unieke bierstijlen en spannende bier-spijscombinaties. Jopen is aan het groeien, en hoe. Met de opening van het tweede brouwhuis worden er zowel nationaal als internationaal tal van deuren geopend.

Het festival is gratis te bezoeken. De bierkranen gaan om 11.00 uur open en sluiten rond 18.00 uur. Kom en laat je verrassen!

Locatie

Kaart wordt geladen...

Je moet 18 jaar oud zijn om deze website te bezoeken.

Bevestig je leeftijd

Sorry, het ziet er naar uit dat je niet oud genoeg bent.

- -

nix18
Je browser is verouderd!

Update je browser om deze website goed te kunnen bekijken.Update mijn browser

Sluit