Type Gin
Alcoholpercentage 38%
Type Distillaat Spiced PumpGin

Gospel Spirits zag in 2015 het levenslicht. Craft brouwerij Jopen uit Haarlem staat aan de wieg van het merk. De craft benadering van Jopen is zichtbaar in de distilleerderij. Gospel Spirits worden in kleine batches gedistilleerd met 2 ketels van 200 liter. Pure ingrediënten worden in de ketels verwerkt tot hoogwaardige spirits. Op het label van Gospel Spirits prijkt: ‘Veritatem Evangelii’, deze Latijnse vertaling van het woord Gospel betekent letterlijk ‘goed nieuws’.

 

Smaakbeschrijving

In de neus kruidige tonen van kaneel en verse gember. Tevens is de geur van karamel en pompoen van Mashing Pumpkins 4.0 goed te herkennen. Bij het proeven een verwarmend gevoel op de tong en tonen van de nootmuskaat, kruidnagel en vanille.

Dé smaak van de herfst.

Naam

Ieder jaar brouwt Jopen een nieuwe variant van Mashing Pumpkins in collaboration met SNAB Bierbrouwers. Mashing Pumpkins 6.0
is een Imperial Pumpkin Ale gebrouwen met verse pompoen en pumpkin pie kruidenmix. Dit jaar heeft Gospel Spirits ook zijn ketels mogen laten spreken in deze jaarlijkse collaboration. Naast de Pumpkin Pie Liqueur is er een Spiced PumpGin gedistilleerd. Deze kruidige gin is op basis van Mashing Pumpkins 4.0 gedistilleerd in combinatie met jeneverbes, vanille, pompoen, kaneel, kruidnagel, gember, citroen, engelwortel, korianderzaad en nootmuskaat.

Serveersuggestie

Onze suggestie voor de PumpGin & Tonic: vul een glas (longdrink of copa) tot de rand met ijs, garneer het glas met een schijf citroen en gember, schenk 50ml Gospel Spirits Spiced PumpGin en 100ml Fever-Tree Indian Tonic Water over citroen en gember. Roer vervolgens de PumpGin & Tonic kort met een barlepel en serveerde rest van het flesje tonic ernaast.

You must be 21 years old to visit this site.

Confirm your age

Sorry, it does not seem that you're old enough

- -

0
Your browser is outdated!

Update your browser to properly view the website.Update my browser

Close