Type Genever
Alcoholpercentage 40%
Type Distillaat Barrel Aged Genever

Gospel Spirits zag in 2015 het levenslicht. Craft brouwerij Jopen uit Haarlem staat aan de wieg van het merk. De craft benadering van Jopen is zichtbaar in de distilleerderij. Gospel Spirits worden in kleine batches gedistilleerd met 2 ketels van 200 liter. Pure ingrediënten worden in de ketels verwerkt tot hoogwaardige spirits. Op het label van Gospel Spirits prijkt: ‘Veritatem Evangelii’, deze Latijnse vertaling van het woord Gospel betekent letterlijk ‘goed nieuws’.

Smaakbeschrijving

In de neus zijn rijpe tonen van mandarijn, karamel en eikenhout te herkennen. Op de tong hinten van sinaasappel, karwijzaad
en zoethout. Het resultaat is een kruidige, gelagerde jenever van 40% met een karakteristieke en zachte afdronk. De basis van deze gelagerde jenever is de Piet Honingh Genever die zich onderscheidt door het gebruik van moutwijn op basis van Jopenbier. Tijdens het distilleerproces zijn de volgende botanische kruiden en vruchten gebruikt: eucalyptus, karwijzaad, jeneverbes, sinaasappel, engelwortel, vlierbloesem en korianderzaad. Vervolgens heeft deze jenever 68 dagen op virgin medium getoast Europees eikenhout gerijpt.

Naam

De Piet Honingh Genever is ontstaan uit onze passie voor jenever en bier. Als kleine jongen zag Michel Ordeman, algemeen directeurvan Jopen, bij familiefeesten en verjaardagen de jeneverflesstandaard bij de stoelpoot van zijn grootvader staan. Binnen
de Honingh familie werd deze borrel in een 5cl laboratorium maatbeker geschonken. Michels grootvader, Piet Honingh, was namelijk hoofd van het glasmagazijn van Shell. Als er incidenteel een partij glaswerk vernietigd moest worden, werd dat verdeeld binnen de familie. Zo stonden uiteindelijk bij alle familieleden maatbekertjes in de kast die als jeneverglas werden gebruikt.

Serveersuggestie

Drink de jenever zoals die gedronken moet worden: op kamertemperatuur, in een borrelglaasje gepaard met een heerlijk glas craft bier. Wij raden bij deze jenever een Jopen 4-granen Bokbier of Jopen Johannieter aan.

You must be 21 years old to visit this site.

Confirm your age

Sorry, it does not seem that you're old enough

- -

0
Your browser is outdated!

Update your browser to properly view the website.Update my browser

Close