TypeGenever
Alcoholpercentage41%
Type DistillaatPiet Honingh Genever
Gospel Spirits zag in 2015 het levenslicht. Craft brouwerij Jopen uit Haarlem staat aan de wieg van het merk. De craft benadering van Jopen is zichtbaar in de distilleerderij. Gospel Spirits worden in kleine batches gedistilleerd met 2 ketels van 200 liter. Pure ingrediënten worden in de ketels verwerkt tot hoogwaardige spirits. Op het label van Gospel Spirits prijkt: ‘Veritatem Evangelii’, deze Latijnse vertaling van het woord Gospel betekent letterlijk ‘goed nieuws’.

Smaakbeschrijving

In de geur komen de frisse tonen van citrus en den door. Op de tong een frisse opening van sinaasappel gevolgd door de kruidige toon van karwijzaad. Dit resulteert in een krachtige, gedurfde jenever van 41% met een zachte en subtiele afdronk.

De Piet Honingh Genever onderscheidt zich door het gebruik van moutwijn op basis van Jopenbier. Welke vervolgens gedistilleerd wordt in koperen distilleerketels . Tijdens het distilleerproces zijn de volgende botanische kruiden en vruchten gebruikt: eucalyptus, karwijzaad, jeneverbes, sinaasappel, engelwortel, vlierbloesem en korianderzaad.

Naam

De Piet Honingh Genever is ontstaan uit onze passie voor jenever en bier. Als kleine jongen zag Michel Ordeman, algemeen directeurvan Jopen, bij familiefeesten en verjaardagen de jeneverflesstandaard bij de stoelpoot van zijn grootvader staan. Binnen
de Honingh familie werd deze borrel in een 5cl laboratorium maatbeker geschonken. Michels grootvader, Piet Honingh, was namelijk hoofd van het glasmagazijn van Shell. Als er incidenteel een partij glaswerk vernietigd moest worden, werd dat verdeeld binnen de familie. Zo stonden uiteindelijk bij alle familieleden maatbekertjes in de kast die als jeneverglas werden gebruikt.

Serveersuggestie

Drink de jenever zoals die gedronken moet worden: op kamertemperatuur, in een borrelglaasje gepaard met een heerlijk glas craft bier. Wij raden bij deze jenever Jacobus RPA aan.

Je moet 18 jaar oud zijn om deze website te bezoeken.

Bevestig je leeftijd

Sorry, het ziet er naar uit dat je niet oud genoeg bent.

- -

nix18
0
Je browser is verouderd!

Update je browser om deze website goed te kunnen bekijken.Update mijn browser

Sluit